En fin dikt skrivit av Natalie Lindström till sin älskade Aros.

Å du envisa hund,
låter mig inte vara ensam en stund.
Du testar mitt tålamod varje dag,
men din uppmärksamhet älskar jag.
Från valp till unghund,
inte en enda lugn stund !
Från unghund till en gammal herre,
dina stunder av ork och envishet blir allt färre.
Å Du vackra hund, som aldrig lämnar min sida.
På mitt hjärta du alltid ska vila.
Varje dag tills du somnar in min vän
Skall jag tänka på våra stunder, om och om igen.

 

HUR JAG KOM I KONTAKT MED MIN ÄLSKADE CHABO 2011...

För 2 år sedan så tog jag över en Vit Långhårig Schäfer hane som heter CHABO från en Familj. Va meningen att Jag endast skulle ha honom och hans Halvsyster över en helg..Men det blev som så att han istället blev kvar för alltid hos Mig.. Han kom till mig den 19 Februari 2011...I maj 2011 Så åkte Vi ner till ARNEBY på en TOTS Utställning med honom.Men Jag och min make va lite osäkra på hur det hela skulle gå.Så vi lät Ordförande uti VSHK = Vita schäferhundklubben gå med honom på Utställningen.. Chabo blev litegranna Nervös över det hela så han kom trea bland fyra stycken Hundar.. Sen i Juli månad VA det en Utställning nere i Hanaskog.Då Gick min make med honom och det gick verkligen BRA för Chabo.. Han tog bl.a ett Cetifikat,Buckla samt kom två bland en massa HAN HUNDAR.(SKOJ)... JA det va lite granna va som har Hänt min Älskade HUND.. .. Kan väl fortsätta litegranna på denna Lilla Historia Hur det va och så vidare.. Som sagt va så Kom den Familjen som hade Chabo och jag överens om att JAG skulle ta han på FODER.. Men det JAG inte visste då Va att inte va Betald.. Utan Jag fick reda på det till slut.. Tog då Kontakt med Uppfödaren och JAG fick KÖPA min Älskade HUND.. Gjorde upp en avbetalningsplan på 2 gånger så i MAJ 2011 BLEV HAN MIN. Ja va ska man mera säga om Just CHABO. Jo han är verkligen en Socialhund Älskar allt och alla... När Han kom till Mig så va han inte Vaccinerad sen Uppfödaren hade gjort det vid ca 8 veckors ålder.. Så det första Jag gjorde va att Beställa en tid för det hela.. VAccinerade samt gjorde ett Testikelprov på Honom eftersom jag visst ju inte ett dugg om honom alls... Ja jag skrev ju tidigare att Vi va ner till ANEBY 2011 på en TOTS utställning.. Där gjorde vi en Tillgänglighets test och den klarade Chabo Galant... 2012 Va vi åter ner till Aneby på en TOTS utställning då kom Chabo tvåa bland om jag inte minns helt fel 5 stycken hanhundar. Samma år 2012 va vi ner till ett Årsmöte /utställning nere i Villands vånga.. Då kom han också två samt fick ett Cetifikat.. I år blev det inget uti Aneby för det blev för få som anmälde sig.. Men på Årsmötet/Utställning nere i Villands Vånga Kom Chabo på 4:de plats av fyra Hanhundar men fick ändå gott omdöme av dommaren.. .. Min Make gick en VARDARGSLYDNADSKURS med CHABO ute på Skälby(Västerås) där vi bodde under våren 2011 och det gick toppen för honom.. Så Vi fick Pris ifrån VSHK för att vi hade gjort nått med Chabo det året.. Vi har haft funderingar på att Röntga Chabo men tyvärr inte blivit av ännu.. Ja det va en liten Berättels om Just min älskade Hund Chabo... Gunilla och Wolf of Hällengården Chabo..


 

Min första utställning

(av Rex & Saskia)

Jag heter Rex och min matte heter Saskia. Jag är född i Mars (2011) och var endast 4 månader när jag gick på min första utställning.

Dagen började redan klockan 4 på morgonen då jag hade först en lång resa i bilen från Göteborg till Hanaskog, Göinge-Broby brukshundklubb i Skåne. Jag mådde lite små illa i bilen, men min matte kör ju så bra så jag spydde bara 1 gång på nästan 4 timmar i bilen. Det var tydligen jätte bra gjort av mig och fick en massa kramar, godis och kallt färsk vatten när vi äntligen kom fram.

Oj vad många hundar och vad luktar det gott överallt! Vart ska jag börja? Jo, med att hälsa på min uppfödare Agneta och mina kompisar Bella, Rosita och mamma Bezza. Dags för mig att leka med mina kompisar medans min matte ska lyssna på intressanta diskussioner på årsmötet.

Efter en stund kom hon tillbaka för att hämta mig då det är snart dags för mig att delta i utställningen. Valpar är först ut, och då börja det med alla hanar. Så jag är först. Men vad ska jag göra? Följa min matte är väl en bra idé. Som i sin tur följade alla tydliga instruktioner som domare Nathaly gav. Hon var jätte snäll och talade om för min matte precis vad vi skulle göra. Först fick vi gå en liten runda i den så kallade "ringen". Min matte hade en massa godis till mig så att jag som en duktig vovve skulle följa med. "vilket jag ändå hade gjort, men pssst, det berättar vi inte...

Sen fick jag gå in en rak linje fram och tillbaka så att domaren kunde se om fick gick rakt och på rätt sätt. Sen kunde jag ta det lite lugnt i värme och bara stå still så Nathaly kunde se hela mig och även titta lite på de få tänder jag har just nu. Har ju tappar nästan hälften nu... Och gud vad det kliar i munnen. Som tur har min matte en massa saker hemma att tugga på (även saker jag egentligen inte får tugga på...) Men vad händer nu??? Fick jag en pris? Bästa hane i valpklass 2 (valp 4 – 6 månader) Men jag är ju den ända hane i den klassen? Klart man är bäst då. Det var ju lite små tråkigt, men oj oj vad min matte är glad... Ännu mer godis för mig. Nu är det min kompis Rosita's tur. Även hon vann ett pris. Bästa tik i valpklass 2. Men även hon var den ända i sin klass. Vart är alla andra kompisar i vår ålder?

Nu är det dags att jag och Rosita "tävla" mot varandra för bästa Valp. Nu fick vi båda gå en liten runda till i ringen. Först jag, för att jag är en hane och Rosita följa efter med sin matte.

Men matte... matte... !!! Jag blev lite bajsnödig av alla godis jag fått av dig och eftersom jag är en valp och inte kan hålla mig så länge, vad gör man då? Precis, det man ska...! Mitt i ringen, framför domare. Hjälp hjälp, påse, vem har en påse? Min matte hade ju sina fickor fullt med godis istället av påsar. Minst 10 personer stod och vifta med påsar så det löste sig snabb så att vi direkt kunde fortsätta med det vi skulle. Denna gång var det Rosita som vann BIS (bäst i rasen) . Men jag fick ändå BIM (bäst i motsatt kön)priset och det betyder en rosett till och jag fick till och med en pokal!!! Och igen fick jag en massa kramar, pussar och godis. Matte verkar jätte glad och stolt.

Sen var det dags för alla stora hundar att vinna fina priser och jag fick leka med mina kompisar igen. Vilket jag egentligen har gjort hela dagen. Ibland hade vi en lite paus då det var många trevliga människor som kom och hälsa på oss och ställde min matte några frågor om mig. Hela dagen var väldig lärsam för mig då det var så många andra hundar, folk jag inte känner och även en del barn som ville klappa mig hela tiden. Jätteroligt!

Jag hoppas att nästa utställning blir lite mer spännande och att det kommer att finnas flera fina hundar som har ungefär samma ålder som mig. Det har varit en jätte rolig, lärsam och intressant dag, båda för mig och för min matte. Det var ju hennes första utställning med.

Nu börjar den långa tråkiga bilresa hem och jag vet precis vad jag ska göra. Sova! Har varit vaken sen klockan 4 imorse och nu är jag väldigt trött.

Till slut vill vi tacka alla som var där och framförallt alla som såg till att denna utställning var möjligt och vi hoppas på många fler sådana utställningar. Vi ser fram emot det redan nu.

Tassar

Rex & Saskia